Plaatsing van tegel- en klinkerdeksels
Plaatsing van tegel- en klinkerdeksels

Stap 1: Plaatsen
Plaats het gesloten tegel- en klinkerdeksel in het mangat. Breng de betonvulling gelijkmatig maar royaal aan tegen de rand van het frame. Zorg ervoor dat er geen holle cellen in het beton ontstaan. Die zouden de dichtheid van het deksel nadelig kunnen beïnvloeden of bij belasting kunnen doorbuigen. Hou rekening met de eindafwerkingslaag. Gebruik de waterpas om het tegelen klinkerdeksel op de gewenste hoogte te plaatsen.

Stap 2: Openen
Geef het beton voldoende tijd om te harden (minimum 48 uur). Open het deksel wanneer 90% van het beton gehard is. Verwijder overig beton van het kader of het deksel.

Stap 3: Vullen
Voor het vullen van het vuldeksel, breng je de beton gelijkmatig aan. Plaats het wapeningsnet in de juiste positie. Dit mag niet op de bodem of tegen de zijkant rusten. Hou hier opnieuw rekening met de dikte van de eindafwerking.

Stap 4: Details
Plaats de tegels, klinkers of andere afwerkingslagen en werk de voegen af.


Veiligheidsvoorschriften

  • Plaats het vloerluik altijd horizontaal.
  • Bescherm de vloeroppervlakte rondom het mangat tijdens de installatie.
  • Voorkom ongevallen door tijdens de montage/ installatie het mangat of schachttoegang niet onbewaakt open te laten. Hou kinderen uit de buurt.
  • Tegel- en klinkerdeksel die voorzien zijn van twee liftpunten dienen met twee personen opgetild te worden. Tegel- en klinkerdeksels met vier liftpunten, met vier personen. Open het deksel nooit handmatig met touwen. Dit kan ernstige rug- en nekkwetsuren veroorzaken.
  • Naast de bovenvermelde voorschriften dienen de veiligheidsvoorschriften en voorwaarden van het land waar het tegel- en klinkerdeksel wordt geplaatst, nageleefd te worden.

 

DOWNLOAD INSTALLATIE KLINKER- EN TEGELDEKSELS

Share on
previous post